FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft de thuiswedstrijd in de halve finale van de Eredivisie Cup gewonnen. Op Sportcampus Diekman werd met 5-0 gewonnen.

59331619 FC Twente
59331622 FC Twente
59331680 FC Twente
59331682 FC Twente
59332138 FC Twente
59332222 FC Twente

Het was snel raak voor FC Twente. Na vier minuten stond Renate Jansen goed op te letten en tikte ze de bal langs keepster Lemey. Na bijna een half uur spelen. Verdubbelde Dhont de score door de bal slim over de keepster te wippen. De eerste helft zorgde voor kansen heen en weer, maar de 2-0 bleef op het scorebord staan.

In de tweede helft was het enkel FC Twente met de kansen en tekende Renate Jansen voor de 3-0. Haar corner werd niet goed verwerkt door de keepster en belandde rechtstreeks in het doel. Tien minuten later werd Stolze één op één gezet met Lemey en schoof ze de bal koeltjes in de rechter onderhoek. Een kwartier voor tijd kreeg Van Diemen (Fortuna Sittard) haar tweede gele kaart, waardoor ze de rode kaart gepresenteerd kreeg. Iets voor tijd, en een minuut na haar wissel, zag Sterre Kroezen haar kans en schoot ze de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. Met dit doelpunt schoot ze de eindstand op het scorebord: 5-0.

Mooie doelpunten

Trainer Joran Pot zag een sterk FC Twente. 'In de eerste helft deden we het tactisch goed. Fortuna was een paar keer gevaarlijk uit de counter, maar ik denk dat we de wedstrijd aardig onder controle hadden. We hebben onze momenten goed benut en mooie doelpunten gescoord. We gaan nu met een lekker gevoel naar Den Haag. Onze doelpunten en veldspel zagen er goed uit en dat is iets wat we mee nemen richting donderdag.'

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd op het programma. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Sittard. Donderdagmiddag speelt FC Twente Vrouwen de bekerfinale tegen PSV. Om 16.00 uur starten we in het ADO Den Haag stadion.

FC Twente Vrouwen - Fortuna Sittard 4-0 (2-0)

• 4' 1-0 R. Jansen
  • 28' 2-0 Dhont
  • 50' 3-0 R. Jansen
  • 60' 4-0 Stolze
  • 75' Rode kaart Van Diemen (Fortuna Sittard)
  • 88' 5-0 Kroezen

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts (82' Roetgering), Dijkstra, Auée, Olislagers, Kaptein, Van Ginkel (87' Kroezen), Dhont (82' Kroese), Anna-Lena Stolze (73' B. Jansen), Kalma, R. Jansen (73' te Brake).

Foto's: OrangePictures