FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker. Op De Herdgang werd er in Eindhoven met 0-2 gewonnen van Beloften PSV.

In een wedstrijd met weinig kansen was het uiteindelijk via twee corners raak. In de 30e minuut was het Everaerts die goed stond op te letten en een afvallende bal in de linker onderhoek schoof. Een kleine tien minuten later kopte Auèe een corner binnen achter doelvrouw Badenhop. In de tweede helft, met wederom weinig kansen, hield FC Twente het doel schoon.

Joran Pot: 'Een verdiende overwinning, door twee corners bepalen we uiteindelijk de wedstrijd. Gedurende de negentig minuten hebben we weinig kansen weggegeven en staan we nu in de bekerfinale. Dit soort wedstrijden, linksom of rechtsom, moet je gewoon winnen. Na prima prestaties Ajax, Fortuna Sittard en de winst van vandaag sta je terecht in de finale.'

Op donderdag 18 mei speelt FC Twente Vrouwen de bekerfinale tegen PSV in het ADO Den Haag Stadion. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt.

Beloften PSV - FC Twente Vrouwen 0-2 (0-2)

• 30' Everaerts 0-1
  • 39' Auèe 0-2

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts, Dijkstra, Auèe, Olislagers, Van Ginkel, Kaptein (55' te Brake), Giesen, B. Jansen (81' Kroese), Kalma, Dhont.

Foto's: OrangePictures