FC Twente Vrouwen ajavrtwevr

Op de voorlaatste speeldag van het seizoen heeft FC Twente Vrouwen zaterdagmiddag verloren bij Ajax (1-0). Door dit resultaat ziet FC Twente Vrouwen de Amsterdammers passeren op de ranglijst. Met nog een speelronde te gaan, FC Twente Vrouwen speelt zondag 7 mei in De Grolsch Veste thuis tegen Feyenoord, heeft Ajax een punt meer. Zij spelen op de laatste speeldag een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

20230429 Ajax Vr FCT Vr 28135

Na een kwartier kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, een doelpunt van Tiny Hoekstra. Renate Jansen had een minuut eerder nog de paal geraakt, maar in de tegenaanval sloeg Ajax toe. Na een moeilijk begin nam FC Twente Vrouwen het heft in handen in de eerste helft en kregen via Dhont, Auée en Giesen goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Ook had de bal op de stip gelegd kunnen worden, maar de scheidsrechter zag het anders. De verdiende 1-1 bleef uit. Vroeg in de tweede helft meldde FC Twente Vrouwen zich weer in de zestien van Ajax en vond ook dit keer goalie Lize kop op haar pad. Kaptein zag de bal op de lat belanden en een kopbal van Kalma werd door Kop van de doellijn gered.

Met nog een wedstrijd te spelen in de Vrouwen Eredivisie is Ajax nu met een punt voorsprong op FC Twente Vrouwen koploper.

Ajax - FC Twente Vrouwen 1-0 (1-0)

14' Hoekstra 1-0

Gele kaart: Spitse (Ajax), Van Ginkel (FC Twente)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts (78' Kerkdijk), Auée Dijkstra, Olislagers, Giesen (78' Te Brake), Kaptein, Van Ginkel, R. Jansen (71' Stolze), Kalma, Dhont (85' B. Jansen).

Foto's: Bas Everhard & BSR Agency/OrangePictures