Eerste selectie twehee

FC Twente heeft zaterdagavond in De Grolsch Veste gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. In de slotminuut verspeelde de ploeg een voorsprong en kwam Heerenveen alsnog op gelijke hoogte (3-3).

20230304 FCT sc Heerenveen 13481

FC Twente, dat door blessures en schorsingen een aantal spelers moest missen tegen sc Heerenveen, kwam na een klein half uur spelen op een achterstand tegen de Friese formatie. De bal verdween uit een corner via Mees Hilgers in het doel. Een ongelukkig moment dat binnen tien minuten werd rechtgezet door Robin Pröpper. De aanvoerder kopte de bal uit een corner in de verre hoek achter keeper Mous (1-1). Via Sem Steijn, Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap kreeg FC Twente goede kansen op een tweede Twentse treffer, maar tot de rust bleven beide ploegen in evenwicht.

Direct in de tweede helft was het invaller Manfred Ugalde die profiteerde (2-1). FC Twente zette door en vijf minuten later stond Vaclav Cerny aan het eind van een rappe aanval (3-1). sc Heerenveen gaf zich niet gewonnen en binnen een uur spelen tekende Milan van Ewijk voor de aansluitingstreffer (3-2).

Met nog een half uur op de klok konden beide teams zich opmaken voor een spannende slotfase. FC Twente kreeg via Ugalde de beste kans op een vierde treffer, terwijl het aan de andere zijde moest oppassen voor de gevaarlijke momenten voor het doel van Unnerstall. FC Twente leek de punten in eigen huis te gaan houden, maar met nog een minuut op de klok kopte Kaib uit een corner de gelijkmaker binnen (3-3).

FC Twente - sc Heerenveen 3-3 (1-1)

25' Hilgers e.d. 0-1
34' Pröpper 1-1
48' Ugalde 2-1