Eerste selectie tweaja

FC Twente heeft de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie winnend afgesloten. In eigen huis kwam het tegen Ajax weliswaar op achterstand, maar boog het na rust de stand om naar een 3-1 overwinning. De doelpunten kwamen van Manfred Ugalde, Julio Pleguezuelo en Vaclav Cerny.

59582734 FC Twente min

FC Twente begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Ajax. Het wist de bezoekers continu vast te zetten en creëerde daar een paar goede mogelijkheden mee. Desondanks lukte het voor rust niet om doelman Geronimo Rulli te verschalken. Zo stond de lat een treffer van Michal Sadilek in de weg. Ajax zette de eerste echte kans wel om in een doelpunt. Dusan Tadic was trefzeker met een stiftbal.

Ook in de tweede helft schoot FC Twente uit de startblokken en ditmaal zag het zich wel beloond worden. Joshua Brenet zette in de eerste minuut na rust goed door aan de rechterkant. Ugalde kopte vervolgens diens voorzet binnen. Een kopgoal was ook de reden voor de 2-1. Julio Pleguezuelo kopte een indraaiende vrije trap vol overtuiging binnen.

FC Twente bleef ook na de voorsprong op zoek naar een treffer. Dat doelpunt kwam er een kwartier voor het einde. Cerny leek in eerste instantie een mooie mogelijkheid onbenut te laten. Het lukte hem toch om een opening te vinden om de bal vanaf rand strafschopgebied kiezelhard binnen te schieten: 3-1. De zege zorgt ervoor dat FC Twente dit seizoen in de competitie ongeslagen is gebleven voor eigen publiek.