Scoren in de wijk

De officiële kick-off van de FC Twente Cup heeft plaatsgevonden.

06042022 FC Twente Cup
06042022 FC Twente Cup
06042022 FC Twente Cup
06042022 FC Twente Cup
06042022 FC Twente Cup
06042022 FC Twente Cup

Vrijdagavond 25 maart is de FC Twente Cup van start gegaan met een officiële kick-off. De deelnemende jongeren hebben hier hun contract getekend en zich hiermee verbonden aan een traject van 16 weken waarbij zij gaan deelnemen aan verschillende workshops en verschillende buurtbijdrages zullen organiseren. 

De FC Twente Cup is sinds dit jaar een doorontwikkeling van de eerdere versie van de FC Twente Cup. Hierbij is de FC Twente Cup nu gericht op een wat oudere doelgroep (15-25 jaar) dan voorheen en is deze intensiever geworden met meer gebonden activiteiten. De minder intensieve versie, voor een jongere doelgroep, zal doorgaan onder de naam FC Twente Cup Light. 

Dit is mogelijk doordat de FC Twente Cup sinds deze editie gebaseerd is op de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van de jongeren. Onder de werknaam Community Champions zal dit project ook bij verschillende andere Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie-clubs worden uitgevoerd.

In samenwerking met de deelnemers van de verschillende andere Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie-clubs zullen de deelnemers onder andere een regionaal en nationaal toernooi organiseren. Hiernaast zullen zij zelf verschillende workshops volgen en buurtbijdrages organiseren. Door dit te doen kunnen zij verschillende prijzen verdienen, wat de deelnemers ook weer extra zal motiveren. 

Binnenkort zullen de deelnemers de eerste activiteiten uit gaan voeren van dit traject. Ze keken er tijdens de kick-off met veel plezier en goede moed naar uit