Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Een maand geleden zijn we begonnen met de verlenging van de seizoenkaarten. Pas over twee maanden begint  het nieuwe seizoen, maar nu al moeten we constateren dat de teller van de seizoenkaarten niet eerder zo hoog stond. Uniek.
Wanneer we de business-seats, de stoelen in het uitvak, de minder-zicht-plekken en de plaatsen voor de losse verkoop niet meerekenen, hebben we in De Grolsch Veste plaats voor zo’n 22.500 seizoenkaarthouders. De verwachting is dat we dit aantal gaan halen wanneer op 14 juni de supporters die op de wachtlijst staan een seizoenkaart kunnen bestellen. Om zo veel mogelijk supporters die op die lijst staan een plek te kunnen bieden, hebben we de wachtlijst stopgezet.

Ons nieuwe shirt
Woensdag hebben Vaclav Cerny en Daan Rots het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2022-2023 gepresenteerd. Onze selectie speelt komend seizoen in een shirt met een nostalgische verwijzing naar de beginjaren ’70. In die periode speelde FC Twente in het populaire shirt met de verticale strepen. Bijzonder is dat technisch directeur Jan Streuer in die periode speler was bij de club en dit shirt ook droeg. Niet voor niets had Jan een rol in de lanceringsvideo. Het nieuwe shirt is sinds gisteren verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste, in de Fanstore in de binnenstad van Enschede en online via de webshop. Het uittenue en het derde shirt worden binnenkort gepresenteerd. De verkoop van het tenue van FC Twente Vrouwen volgt later.

Twentse internationals
Deze week verblijft een aantal spelers bij de nationale ploeg. Michal Sadilek en Vaclav Cerny spelen met Tsjechië wedstrijden om de UEFA Nations League. Dimitris Limnios behoort tot de nationale selectie van Griekenland. Gisteravond won Tsjechië, met Sadilek in de basis, van Zwitserland (2-1) en had Limnios met een assist een aandeel in de 0-1 zege van Griekenland op Noord-Ierland. Ramiz Zerrouki speelt zaterdag met Algerije een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Oeganda en treft woensdag Tanzania.

Theatershow in het Wilminktheater
Dinsdag en woensdag werd in het Wilminktheater in Enschede de theatershow van de herbeleving van de landstitel in 2010 opgevoerd. Het kampioenschap van FC Twente maakte enorm veel los en dat werd deze dagen maar weer eens duidelijk. Presentator Eddy van der Ley ontving twee achtervolgende avonden een aantal hoofdrolspelers van het kampioensteam. Dankzij Steve McClaren, Douglas, Theo Janssen, Jeroen Heubach, Peter Wisgerhof, Eddy Achterberg en Jacob Malki kwamen bijzondere verhalen weer tot leven. Ook de historische beelden van de festiviteiten en de legendarische terugreis over de A1 kwamen nog eens langs. Het waren twee bijzondere avonden.

FC Twente Vrouwen - Finale Eredivisie Cup
Na het behalen van de landstitel zit het seizoen er voor FC Twente Vrouwen nog niet op. Zondag speelt de ploeg om 15.00 uur op Sportcampus Diekman in Enschede tegen Ajax de finale om de Eredivisie Cup. Daarna kan de selectie van een meer dan verdiende vakantie genieten. Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website. 

EK-selectie OranjeLeeuwinnen
Vijf speelsters van FC Twente Vrouwen stellen hun vakantie nog even uit. Zij maken deel uit van de EK-selectie van Oranje Vrouwen. Marisa Olislagers Renate Jansen, Daphne van Domselaar, Kerstin Casparij en Caitlin Dijkstra nemen deel aan het Europese kampioenschap dat komende maand in Engeland wordt gehouden. Teamgenoten Kika van Es, Fenna Kalma en Kayleigh van Dooren staan op de stand-by lijst. In aanloop naar dit toernooi speelt Oranje Vrouwen op zaterdag 2 juli tegen Finland de uitzwaaiwedstrijd in De Grolsch Veste. Op 28 juni wordt, ook in ons stadion, maar zonder publiek het WK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland gespeeld.

Finaledag eDivisie
De eSporters van FC Twente, Brent en Milan, nemen zondag samen met zeven andere Eredivisieclubs deel aan de finaledag van de KPN eDivisie, de officiële Nederlandse FIFA22 competitie. De teams strijden om de trofee, een prijzenpot van €50.000,- en plaatsing voor de play-offs van het WK. De finaledag wordt in het MECC in Maastricht gehouden. ESPN zendt de finaledag ’s middags live uit.

FC Twente Dag in de Enschedese binnenstad
Dit jaar organiseert FC Twente samen met winkelcentrum Klanderij–Twentec in de Enschedese binnenstad een nieuwe editie van de FC Twente Fandag. Op zondag 12 juni zijn er in winkelcentrum Klanderij-Twentec en op en rondom het Van Heekplein verschillende activiteiten en voetbalspelen. De FC Twente Dag is voor de hele familie en duurt van 12 uur tot 17 uur.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur