Eerste selectie tweexc

Ron Jans en Gijs Smal vinden dat FC Twente woensdag tegen Excelsior qua resultaat goed heeft gereageerd op de nederlaag van afgelopen zondag tegen FC Volendam. "4-0, qua uitslag is dit ideaal", zegt Jans.

"Al was het in sommige fases niet groots. We moeten aan de bal beter opbouwen en soms betere keuzes maken. Maar er is altijd wel wat te klagen. Er zat wat vermoeidheid in, we misten wat spelers, maar we hebben een dikverdiende overwinning geboekt. Alle doelpunten kwamen van buitenspelers, dat zegt ook wel iets over deze avond waar de mogelijkheden lagen", aldus Jans. "In de tweede helft hebben we in fases niet zo veel gecreëerd. Zij hebben wel wat mogelijkheden gehad en hadden ons wat pijn kunnen doen. Maar dan hebben we natuurlijk nog Lars Unnerstall."

Lees onder de foto ook de reactie van Gijs Smal

image00001 v15

Gijs Smal: "Vorm vasthouden"

Bij FC Twente werd Gijs Smal gekroond tot Koning van de Wedstrijd. "Als je in een goed draaiend elftal speelt, dan speelt het zelf ook makkelijker. Ik hoop dat het team en ik deze vorm zo lang mogelijk vasthouden", zegt de jarige Smal, die vindt dat FC Twente zich sportief heeft gerevancheerd voor het verlies van zondag. "We speelden een prima eerste helft, maar in de tweede helft gaven we de hele pot weg. Daar balen we natuurlijk allemaal enorm van. We hebben vandaag prima gereageerd."

Over de wedstrijd: "Na zo'n 10 seconden zat de bal er al in. Kort daarna maak je de 2-0, dan kun je rustiger gaan voetballen. Een duidelijke overwinning zo", aldus de back. In de tweede helft kreeg hij het publiek op de banken met een panna. "Deze was mooi. Geleerd op de pleintjes van De Rijp", lacht Smal na afloop. "Soms doe je dat op gevoel. Maar ik ben meer blij met de overwinning dan met de panna."