Eerste selectie club

Beste supporters,

Een wolk voor de zon. Zo noemde premier Rutte een paar weken terug de rap stijgende besmettingscijfers die noopten tot maatregelen. Daarom besloot het kabinet een grens te stellen aan het maximaal aantal bezoekers bij grootschalige publieksevenementen. Tot en met 13 augustus mogen we 2/3 (67%) van het aantal bezoekers ontvangen in De Grolsch Veste. Door de huidige sterke daling van de besmettingscijfers schijnt de zon weer voorzichtig en lijkt het zeer aannemelijk dat we weer snel opschalen naar 100% en dat we op zondag 22 augustus met 30.000 supporters naar FC Twente – Ajax kunnen. Binnenkort komt het kabinet met een update.

De oefenwedstrijd tegen S.S. Lazio, volgende week zaterdag, valt nog onder het ‘oude’ regime. Tijdens deze wedstrijd kunnen maximaal 20.000 supporters plaatsnemen op de tribunes. Op dit moment hebben bijna 10.000 supporters hun kaart besteld. Afgelopen woensdag is de vrije verkoop gestart.

Besteding opbrengst ‘Trots op onze Veste loterij’

Eind vorig jaar bracht de ‘Trots op onze Veste loterij’ zo’n € 270.000,- op. Hiermee ontving stichting ‘De Veste’ een mooi startkapitaal dat bedoeld is voor het onderhoud aan en verbeteringen in het stadion.

In eerste instantie zou dit geld besteed worden aan het opknappen van ‘De Kantine’. De plannen zijn bijgesteld en in overleg met de stichting is ervoor gekozen om ‘fanbeleving’ de hoogste prioriteit te geven. Het geluid in het stadion en de veldverlichting worden als eerste verbeterd. Ook wordt gekeken naar het verbeteren van de sanitaire voorzieningen voor de supporters. ‘De Kantine’ komt later aan de beurt.

Open Dag

Vanwege corona gaat de traditionele Open Dag niet voor aanvang van het seizoen plaatsvinden. Met betrokkenen wordt gekeken naar een alternatief in de maand oktober. Zodra daar meer over bekend is, zullen we daarover berichten.

Eerste selectie

Afgelopen zaterdag in het 4-2 gewonnen duel tegen ADO Den Haag maakten de aanvallers Ricky van Wolfswinkel en Manfred Ugalde hun eerste speelminuten. Het net wisten ze nog niet te vinden, maar dat is een kwestie van tijd. Ron Jans vond zijn team tegen ADO Den Haag de eerste vijfenveertig minuten matig acteren, het laatste deel van de wedstrijd was beter. Hoogtepunt was de prachtig binnengeschoten vrije trap van Ramiz Zerrouki.

De komende dagen staan er voor de ploeg van Ron Jans enkele aantrekkelijke oefenduels op het programma. Voor de selectie een mooie mogelijkheid zich te meten met clubs uit twee grote voetbalcompetities.

Morgenmiddag  speelt FC Twente in de SchücoArena tegen de club die vorig seizoen vijftiende eindigde in de Bundesliga, Arminia Bielefeld. Dinsdag volgt er een wedstrijd tegen Venezia FC, nieuwkomer in de Italiaanse Serie A. Venezia FC is de nieuwe club van Tyronne Ebuehi. Volgende week zaterdag sluit FC Twente de oefenperiode af tegen S.S. Lazio in De Grolsch Veste. De wedstrijd tegen Venezia FC is dinsdag 3 augustus om 15.00 uur live te volgen op RTV Oost. Arminia en Lazio worden in samenvatting uitgezonden bij dezelfde zender.

FC Twente/Heracles Academie

De FC Twente/Heracles Academie start komend seizoen met een leerplan topsport. In samenwerking met onder meer de professionals van ‘TopsportCompany’ en de sportdiëtistenpraktijk ‘Voedingconditie’ worden trainingen, lessen, individuele mindset-trajecten en begeleiding in voeding aangeboden. De academie vindt dat voor succes in topsport en in de maatschappij meer nodig is dan alleen de voetbalinhoud.

Het leerplan topsport zal worden aangeboden door middel van trainingen, lessen en individuele begeleiding. Op deze manier wil de FC Twente/Heracles Academie invloed uitoefenen op het doormaken van een betere ontwikkeling en het behalen van prestaties, alsmede het opbouwen en in stand houden van een goede fysieke en mentale gezondheid.

FC Twente Vrouwen
Deze week is de verkoop van de seizoenkaarten gestart voor FC Twente Vrouwen. Hiervoor geldt dat er in eerste instantie alleen staanplaatsen in de verkoop gaan.

De FC Twente-speelsters Kika van Es en Renate Jansen zijn met Oranje op de Olympische Spelen doorgedrongen tot de kwartfinale. Vanmiddag treft de ploeg de Verenigde Staten, de huidige wereldkampioen. Wij wensen Kika en Renate natuurlijk heel veel succes.

We kunnen het gras al bijna ruiken.

Tot snel in De Grolsch Veste

Jan-Willem Brüggenwirth
Algemeen Directeur