Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Voor de achtste keer in de historie is FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland. Dat is de bekroning van een seizoen dat moeizaam begon, maar prachtig eindigde. Na de overwinning (2-3) bij concurrent Ajax kreeg aanvoerster Renate Jansen vrijdag de schaal uitgereikt en kon feest worden gevierd met familie en vrienden. 
Topscorer Fenna Kalma werd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gekozen tot speelster van het seizoen. Een verdiende uitverkiezing voor Kalma die in de competitie maar liefst 33 keer scoorde voor FC Twente. Volgend seizoen neemt de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Joran Pot medio augustus deel aan de voorronde van de UEFA Women’s Champions League.

Eredivisie Cup
Het seizoen zit er nog niet op voor FC Twente Vrouwen. Na het behalen van de landstitel wacht het team komende week de strijd om de Eredivisie Cup. Gistermiddag speelde FC Twente Vrouwen in de halve finale in Den Haag tegen ADO en won overtuigend met 1-6. Zondag (12.15 uur) wacht in Enschede de return op Sportcampus Diekman. De winnaar treft op Eerste Pinksterdag in de eindstrijd van de Eredivisie Cup Ajax of PSV. Wanneer FC Twente Vrouwen de finale bereikt speelt de ploeg een thuiswedstrijd op Het Diekman.

Przemyslaw Tyton
Deze week hebben we Przemyslaw Tyton verwelkomd in De Grolsch Veste. De veertienvoudig Pools international tekende een tweejarig contract bij FC Twente met de optie voor nog een seizoen. Onze technische mensen wilden voor het nieuwe seizoen een ervaren doelman toevoegen aan de selectie. Daarin zijn ze met Tyton absoluut in geslaagd. Na het aantrekken van Sem Steijn is Tyton de tweede nieuwkomer. Tegenover de komst van de doelman staat het vertrek van Michel Vlap. Zijn werkgever Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons. Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen. Uiteraard danken we Michel voor zijn inzet dit seizoen en wensen we hem veel succes in zijn verdere carrière.
Gisteren is Andries Ulderink bij Royal Antwerp FC gepresenteerd als assistent-trainer van de Belgische club. FC Twente heeft de overgang van Andries naar Antwerp deze week afgerond. Ook Andries wensen we veel succes bij zijn nieuwe club.

Seizoenkaartverlenging
Bijna alle seizoenkaarthouders hebben afgelopen weken hun kaart hebben verlengd, dat is ongekend. Meer dan 3.000 personen staan op de wachtlijst voor volgend seizoen. Om zo veel mogelijk van deze groep een plaats aan te kunnen bieden hebben we de wachtlijst even stopgezet. Dat betekent veel nieuwe supporters in De Grolsch Veste. De termijn om de seizoenkaart te verlengen is inmiddels verstreken. Huidige kaarthouders kunnen, die dat aangegeven hebben, op 1 en 2 juni online verplaatsen en 14 juni start de verkoop voor de supporters die op de wachtlijst staan. Wanneer er nog plaatsen beschikbaar zijn begint 16 juni de vrije verkoop.
Niet alleen wat de verkoop van seizoenkaarten betreft, maar ook rondom de aanvragen voor onze business mogelijkheden mag je van een boost spreken. We hebben al veel nieuwe TOS- en TGT-leden mogen verwelkomen. Daarnaast krijgen we veel aanvragen voor onze skyboxen. We hopen deze lijn natuurlijk komende zomer door te trekken, zodat we ook op business niveau in een volle Grolsch Veste kunnen starten.

Oefenwedstrijden
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen meldden we vorige week dat het eerste oefenduel zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni tegen sv Bon Boys in Haaksbergen. Inmiddels kunnen we hier de volgende wedstrijd aan toevoegen. Zondag 3 juli speelt FC Twente bij GFC Goor een oefenwedstrijd tegen het Deense FC Nordsjaelland. De daaropvolgende week in de voorbereiding verblijft de selectie voor een trainingsweek in het Duitse Kamen.

Nominatie Rinus Michels Award
Trainer Ron Jans is genomineerd voor de Rinus Michels Award, de jaarlijkse prijs voor de trainer/coach van het jaar in de Eredivisie. Een verdiende nominatie na het behalen van de vierde plaats en Europees voetbal. Naast Jans zijn ook Erik ten Hag, Arne Slot, Joseph Oosting en Kees van Wonderen genomineerd voor deze prestigieuze prijs. De winnaar wordt op 26 juni bekend gemaakt.

Theatershow in het Wilminktheater – ’10 jaar’ na de landstitel
Twee jaar geleden kon de theatershow ’10 jaar na de landstitel’ niet doorgaan vanwege corona, maar komende dinsdag en woensdag staat een aantal van de hoofdrolspelers van het kampioensteam uit 2010 alsnog op het podium van het Wilminktheater in Enschede. Zij worden in het theatercollege door presentator Eddy van der Ley ontvangen. De avond belooft een herbeleving te worden van het kampioenschap dat op 2 mei 2010 zo veel losmaakte in de regio.

FC Twente/Heracles Academie
Voor de teams van de FC Twente/Heracles Academie zit de competitie erop en staan de komende weken diverse toernooien op het programma. De spelers van Onder 18 en Onder 14 hebben afgelopen week mooie successen behaald. Onder 18 bereikte de bekerfinale, maar moest zaterdag in de eindstrijd haar meerdere erkennen in AZ. Dit voorjaar eindigde Onder 18 in de competitie op de eerste plaats, waardoor het team volgend seizoen actief is op het hoogste niveau. Ook Onder 14 dwong in de competitie promotie naar het hoogste niveau af.

FC Twente Cup
Afgelopen zondag vond in De Grolsch Veste de 14de editie van de FC Twente Cup plaats. 22 jongerenteams uit de hele regio hebben de afgelopen vier maanden maatschappelijke activiteiten verricht in hun eigen wijk. Dertien teams hebben zich uiteindelijk gekwalificeerd voor het eindtoernooi. Deze jongeren sloten het seizoen van de FC Twente Cup zondag af met een groot voetbaltoernooi in De Grolsch Veste. De prijzen gingen naar het wijkteam van Twekkelerveld en Velve-Lindenhof uit Enschede en het team van Twenterand uit Vroomshoop/ Westerhaar.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur