Eerste selectie

Woensdagavond wacht voor FC Twente het bekertreffen met O.S.S. ’20. In aanloop naar het treffen bij de Brabantse club blikten we vooruit met trainer Ron Jans.

Drie dagen na het verlies tegen N.E.C. reist de ploeg woensdagmiddag af richting Oss. In het stadion van Top Oss staat de ontmoeting met de Zondag Derde Divisionist op het programma. “Na zo’n nederlaag van zondag, die niet nodig was, wil je het liefst zo snel mogelijk weer in actie komen om iets recht te zetten”, vertelt Jans. “Dan wil je weer spelen en dat doen we morgen.”

Tweede plaats
O.S.S. ’20 staat momenteel op een tweede plaats in de Derde Divisie. “We hebben ze afgelopen weken in actie gezien, een team met een goed collectief. De laatste weken hebben ze goede resultaten geboekt in de competitie en ze staan dan ook op een tweede plek. Een aantal spelers ken ik nog uit de tijd dat ze bij een profclub voetbalden”, aldus Jans. “O.S.S. ’20 speelt op het vierde niveau en wij op het hoogste. Dan loop je niet weg dat je favoriet bent, dan moet je gewoon winnen.”

Dit weekend speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen PSV. “Dat duel van zaterdag speelt bij ons nog helemaal niet”, geeft Jans aan. “Een aantal spelers in de selectie, en ikzelf als trainer, weten wat het is om de beker te winnen. Ook bij FC Twente weten ze hoe dat voelt. Het is heerlijk om ver te komen.”

Selectie
Manfred Ugalde keert terug in de selectie. Net als Ramiz Zerrouki die zondag was geschorst. Wout Brama is er tegen O.S.S. ’20 nog niet bij. Jans moet Michel Vlap en Michal Sadilek missen, zij liepen tegen N.E.C. een lichte blessure op. “Beiden hadden anders gespeeld, maar ze hebben wat meegenomen uit de wedstrijd van zondag.”

De bekerwedstrijd is live te zien op ESPN.

O.S.S. ’20 – FC Twente, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin Perez.