camtwe Eerste selectie

Ron Jans vindt dat FC Twente zaterdag een terechte nederlaag heeft geleden op bezoek bij SC Cambuur. De thuisploeg was in Leeuwarden met 2-0 te sterk. “We hoeven onszelf niet te sparen, we hebben verdiend verloren.”

“Waar wij vorige week tegen Ajax de bovenliggende partij waren als het gaat om energie, tweede ballen en duels, was het vandaag andersom: Cambuur was daar beter in. Wat ik dan heel jammer vind, is dat we op mooie plekken op het veld de bal veroveren, maar er dan weinig mee doen. En in de opbouw waren we besluiteloos. We liepen veel achter de feiten aan en raakten ballen ook half. Met de spelers die we hebben moet dat beter dan vandaag. We hebben verdiend verloren en ondermaats gepresteerd.”

De rode kaart van Luka Ilic, vroeg in de tweede helft, was een doorslaggevend moment. “Je kunt hem geven, dus het is gewoon hartstikke stom van Luka. Stom en onnodig. Het staat dan 0-0, je zit nog in de wedstrijd. Maar dan kom je 1-0 achter en wordt het heel lastig. Dat ze dan nog 2-0 maken, terwijl wij met tien man alles of niets spelen, zit in de aard van de wedstrijd.”

“We hoeven onszelf niet te sparen”, vervolgt Jans. “We hebben nu drie wedstrijden gespeeld: twee verloren uitwedstrijden en een heel aardige wedstrijd tegen Ajax. Maar dat is op dit moment helemaal niet belangrijk. We hebben een mislukte start van de competitie. En dan is er maar één ding: de weg moet weer omhoog.”