Eerste selectie

Na het ongeval zaterdag voor de oefenwedstrijd tegen STEVO hervatte de selectie van FC Twente maandagmiddag de training. De gebeurtenissen in Geesteren maakten diepe indruk op de toeschouwers en ook de spelersgroep.

“Zo’n oefenwedstrijd had voor beide clubs en met alle supporters erbij een heel mooie dag moeten worden”, vertelt Joseph Oosting. “Het was een prachtig spandoek en dan gebeurt er vervolgens zoiets heftigs. Je ziet de hele stellage naar beneden vallen en dan is de primaire reactie dat je met zijn allen helpt waar dat kan. Ik ben er trots op hoe de spelers en de staf daar meteen stonden en er alles aan gedaan hebben om de stewards en de mensen van STEVO te helpen. Het heeft op iedereen grote indruk gemaakt. Die avond heeft Arnold Bruggink de spelers ook toegesproken in de kleedkamer. Als je zoiets meemaakt moet je het bespreekbaar maken met elkaar en je gevoelens delen.”

Na een vrije zondag hervatte FC Twente maandagmiddag de training. “Wij moeten ons uiteindelijk weer focussen op het voetbal. De club heeft al contact gehad met een groot aantal van de supporters die gewond zijn geraakt. We hopen dat iedereen goed herstelt.”

Melden Sie sich zum FC Twente-Newsletter an