FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. Op Sportpark Schreurserve stond na 90 minuten een 3-0 eindstand op het scorebord.

66973586 FC Twente
66973592 FC Twente
66973594 FC Twente

Renate Jansen zette FC Twente snel op voorsprong. Na drie minuten schoot ze van dichtbij met haar linkerbeen raak. Fortuna Sittard kreeg in de fase hierop meerdere grote kansen op de gelijkmaker, maar onder meer een knappe redding van Doege voorkwam dit. Vlak voor rust schoot Kayleigh van Dooren overtuigend raak in het dak van het doel en verdubbelde ze de voorsprong.

Na rust kreeg Fortuna Sittard meerdere kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar zette Marit Auée uiteindelijk de 3-0 op het scorebord door een corner binnen te koppen. Met nog wat kansen heen en weer werd er verder niet meer gescoord, waardoor FC Twente zich heeft geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup.

FC Twente Vrouwen - Fortuna Sittard 3-0 (2-0)

• 3' 1-0 Jansen
  • 44' 2-0 Van Dooren
  • 55' 3-0 Auée

Opstelling FC Twente Vrouwen: Doege, Everaerts, Carleer, Auée, Olislagers, Te Brake, Van Ginkel (80' Boshuizen), Van Dooren, Jansen (62' Dhont), Ravensbergen (80' Kroese), Vliek (62' Stolze).

Foto's: OrangePictures & Bas Everhard