FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

FC Twente Vrouwen heeft in extremis de Eredivisie Cup finale gewonnen van PSV. Op Sportpark Schreurserve werd met 3-2 gewonnen door een late goal van Lieske Carleer.

67299202 FC Twente
67297248 FC Twente
67297262 FC Twente
67297504 FC Twente
67297512 FC Twente
67297516 FC Twente

Het duel begon op en neer, waarbij PSV als eerste een grote kans kreeg. Met mogelijkheden voor beide ploegen was het uiteindelijk FC Twente die de score opende. Ravensbergen kwam goed voor haar tegenstander en schoot een harde voorzet van Olislagers binnen. Vervolgens creëerde PSV kansen en raakte het twee keer het aluminium. Ondanks de kansenregen werd er niet meer gescoord en kon FC Twente met een voorsprong de rust in.

Het spelbeeld veranderde de tweede helft niet. PSV was dreigend maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Net na de 70e minuut vloerde Kaptein haar tegenstander in het strafschopgebied, de daarop volgende strafschop werd benut door Smits. Twee minuten later werkte Nijstad de 1-2 binnen na balverlies in de verdediging bij FC Twente. Vijf minuten voor tijd schoot de net ingevallen Peddemors fraai raak in de korte hoek, waardoor FC Twente en PSV richting een verlenging denderden. Niks bleek minder waar: Lieske Carleer kopte in extremis de 3-2 binnen en bezorgde FC Twente voor de vierde keer in haar historie de Eredivisie Cup.

FC Twente Vrouwen – PSV Vrouwen 3-2 (1-0)

• 14’ 1-0 Ravensbergen
  • 71’ 1-1 Smits
  • 74' 1-2 Nijstad
  • 85' 2-2 Peddemors
  • 90+2 3-2 Carleer

Opstelling FC Twente Vrouwen: Doege, Everaerts, Auée, Carleer, Olislagers, Van Ginkel (60’ Te Brake), Kaptein, Van Dooren, Jansen, Ravensbergen (60’ Dhont), Vliek (77' Peddemors).