FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond voor de negende keer de landstitel binnengehaald. Technisch manager Rene Roord reageerde na afloop op de prestatie.

"Het is ongelofelijk knap dat we dit weer flikken en landskampioen worden", vertelt Rene Roord. "We hebben een heel goede start van het seizoen gehad, met het winnen van de Supercup en het behalen van de volgende ronde in de Champions League. Het was een enorme inspanning om die eerste ronde door te komen en ik ben heel trots dat dat toen gelukt is. Helaas is de poulefase halen net niet gelukt, maar het is wel een markeringspunt dit seizoen omdat we een paar dagen later er weer moesten staan in de competitie. Dat hebben we week in week uit goed gedaan en daardoor zijn we nu landskampioen."

Op de laatste speeldag was FC Twente te sterk voor Telstar (2-0). "Het is heel hard werken, maar je moet uiteindelijk ook slim zijn", legt Rene Roord uit. "We stoppen er allemaal veel energie in, dat gaat wel verder dan dat het op het oog lijkt. Er gaat geen dag voorbij dat je er niet mee bezig bent, en van daaruit is het de kunst om met de speelsters die je haalt het juiste team en gevoel te creëren. Dan hoop je iets meer te hebben dan een ander."

"Het benadrukt en geeft aan hoe goed FC Twente bezig is", gaat Rene Roord verder. "Voor FC Twente Vrouwen is het een prestatie van jewelste en is het goed voor de naam FC Twente en voor de uitstraling in de regio. Ook en belangrijk onderdeel is dat we nu aan de gunstigere kant van de Champions League loting zitten, hopelijk zien we dat ook een keer terug."

66854710 FC Twente min
66854234 FC Twente 1 min

Melden Sie sich zum FC Twente-Newsletter an