FC Twente Vrouwen

Teleurgesteld stapten de speelsters woensdagavond van het veld in Sittard. De uitwedstrijd tegen Fortuna ging met 2-0 verloren en daarmee verspeelde FC Twente Vrouwen opnieuw een kans om de landstitel binnen te slepen. Na afloop van de wedstrijd keek trainer Joran Pot terug op het duel.

66568307 FC Twente

Joran Pot zag zijn ploeg goed beginnen aan de wedstrijd. “We creëren in de openingsfase direct een aantal goede kansen en daar springen we niet goed mee om”, zag Pot. “Naarmate de wedstrijd vorderde zakten we weg en daar hebben we het in de rust ook met elkaar over gehad. We werden ongeduldig en lopen dan achter de bal aan. In de tweede helft was er niet zo veel aan de hand. Hadden we de controle, maar krijgt Fortuna een kans die er gelijk in zit. Vanaf dat moment krijgen we het heel moeilijk en in de laatste tien minuten krijg je nog wel goede kansen, maar het was minder dan voor rust. Of het te maken heeft de druk? Dat zou raar zijn. Dan begin je niet zo goed aan de wedstrijd als wij deden.”

Zaterdag 11 mei (16.30 uur) speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste op de laatste speeldag tegen Telstar. Dan kan bij winst de landstitel worden gepakt. “We hebben alles in eigen hand”, vervolgt Pot. “We moeten wel beseffen dat we tegen Fortuna speelden, dat een goed team heeft en dan kun je verliezen. Dat wil je niet, maar met de kwaliteiten die zij hebben kan dat. Volgende week spelen we thuis en dan kunnen we er nog een keer vol voor gaan om het te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we het gaan behalen.” 

 

 

 

 

240501MB27902 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.