Eerste selectie aztwe

Komende zondag treedt FC Twente in Alkmaar aan tegen AZ. Een wedstrijd waarin de ploeg van trainer Joseph Oosting een belangrijke stap kan zetten richting het behalen van de derde plaats. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met Joseph Oosting.

Met nog drie duels te spelen heeft FC Twente vijf punten voorsprong op AZ. Na de zege op Almere City is FC Twente nu al zeker van de groepsfase Europa League, maar er is meer te winnen: de voorronde van de Champions League. “Als je aan het begin van het seizoen had gezegd: ‘we gaan Europa in’, dan had je daar meteen voor getekend”, geeft Joseph Oosting aan. “Hoe we het nu doen met elkaar en dat we drie wedstrijden voor het einde de doelstelling hebben gehaald is niet zomaar vanzelfsprekend. Maar er zit nog meer in. Nu willen we ook het maximale uit het seizoen halen, daar gaan we voor. We liggen op koers en hebben het in eigen hand, maar hebben nog wel drie wedstrijden te spelen. We moeten er knetterhard voor blijven werken.”

Wapens en kwaliteit
Joseph Oosting kijkt uit naar de wedstrijd van zondag tegen concurrent AZ. “Een treffen tussen twee gelijkwaardige teams. Beide ploegen hebben wapens en kwaliteit. We gaan ervoor strijden, maar zo kijken ze er in Alkmaar ook naar. We hebben op de ranglijst een voorsprong en we kunnen het op eigen kracht realiseren. We hebben er zelf invloed op en dat is fijn. Het zou heel mooi zijn als het zondag lukt.”

Selectie
FC Twente werkt met een nagenoeg fitte selectie toe naar het duel met AZ. “We zijn dit seizoen als eerste begonnen in Nederland en dat we nu in deze fase van de competitie nauwelijks blessures hebben is een groot compliment aan de staf”, geeft Oosting aan. “Myron Boadu traint weer mee. Er zijn wel klachtjes, maar morgen hebben we nog een training.”

AZ – FC Twente, aftrap 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

DSC00818 v2
DSC00869
DSC00879
DSC00894
DSC00943 v2
DSC00954 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.